19 Şubat 2008 Salı

TAVUK CİĞERİ


MALZEMELER (5 KİŞİLİK)

  • 1 kg Tavuk Ciğeri
  • 3 adet Büyük boy kuru soğan
  • 3 Adet çarliston biber
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI

Ciğerleri güzelce yıkadıktan sonra 10 dakika tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün sonra ciğerleri tekrar yıkayın. Kuşbaşı doğrayın.

Soğanları yarımay şeklinde doğradıktan sonra biberleri de doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurup bir tabağa alın aynı tencerede ciğerleri de kavurun.

Ciğerler iyice kızardıktan sonra soğan ve biberi tencereye alın, karabiber, pul biber ve tuzunu attıktan sonra kıyılmış maydanozları da ekleyip bir müddet daha kavurun.

Servis zevkinize göre değişir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

 

counter
website counter