ISPANAKLI BÖREK
Malzemeler
6 tane yufka
2 iri soğan
3 yumurta
1 su bardağı süt
150 gr beyaz peynir
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı
Ispanakları yıkayın ve doğrayın, soğanları ay şeklinde tencereye doğranıp bir miktar sıvı yağda kavurun. İçine ıspanakları ekleyin tuzunu karabiberini pul biberini ekleyip suyu çekene kadar pişirin ocaktan alın. Tepsinin dibini yağlayın yumurta, süt, sıvıyağ, su ve yoğurdu iyice karıştırın. Önce üç yufkayı aralarına karışımı koyarak tepsiye serin ıspanakların hepsini üzerine yayın, üzerine ufalanmış peynirleri serpin daha sonra diğer üç yufkayı da aralarına karışımı koyarak tepsiye serin. Üzerine kalan karışımı döküp 180 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…
Farid Farjad,Robebah Jan -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder