24 Şubat 2008 Pazar

ISPANAK YEMEĞİ


ISPANAK YEMEĞİ

MALZEMELER

500 gr Ispanak

1 iri soğan

Sıvı yağ

Bir yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı pirinç

Karabiber

Pul biber

Tuz

İki diş sarımsak

Yoğurt

YAPILIŞI

Ispanakları iyice yıkayın, ince ince doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın, yağda pembeleşinceye kadar kavurun salçayı ekleyip kavurmaya devam edin, üzerine ıspanakları koyarak karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Ispanaklar yumuşayana kadar kavurun, ıspanakların üstüne çıkacak kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Arada sırada karıştırın yeteri kadar tuz pul biber ve karabiber koyun. Yemek iyice kaynayınca yıkanmış pirinçleri de ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın tabaklara ekleyip servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

 

counter
website counter